luni, 9 august 2010

Condiţiile pentru examenul de licenţă de la Spiru Haret

Ministerul Educaţiei pune condiţii Universităţii Spiru Haret.  Examenul de licenţă din luna septembrie poate fi organizat de Universitatea Spiru Haret, doar dacă se vor respecta anumite condiţii, puse de minister.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, examenul de licenţă poate fi organizat doar dacă universitatea îndeplineşte următoarele obligaţii:
1. comunice Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului tabelul nominal al persoanelor care vor susţine examenul de licenţă, până în data de 15 .08.2010
2. Să comunice Ministerului lista comisiilor de licenţă, lista profesorilor şi conferenţialilor universitari propuşi de instituţie dintre cadrele proprii, până în data de 20.08.2010, în vederea completării acesteia cu reprezentanţii ministerului.
3. Să organizeze examenul de licenţă în locaţiile avizate de ARACIS în acest sens
4. Să comunice Ministerului Educaţiei programarea examenelor de licenţă, locaţiile în care se vor desfăşura, sălile, datele de organizare.
5. Subiectele pentru examen vor fi elaborate de comisiile numite, iar examenul se va organiza inclusiv prin prezenţa directă şi nemijlocită a candidatului în faţa comisie
6. Să faciliteze accesul mass media la organizarea şi desfăşurarea examenului de licenţă, în vederea asigurării transparenţei pentru realizarea unei corecte informări a opiniei publixce, accesul media urmând a se face fără a-i perturba pe participanţi.
Din comunicat mai reiese că afirmaţiile reprezentanţilor Universităţii Spiru Haret, postate pe site-ul propriu, sunt nefondate, neasumate şi nesemnate, adăugând că "nu ministerul a fost cel care a dispus organizarea sesiunii invocate, ci prin prezenta răspunde solicitării instituţiei de învăţământ superior de avizare a acestei organizări".
"Totodată, vă reamintim că modalitatea de interacţiune dintre universitate şi minister este cu totul alta decât cea uzitată de Universitatea Spiru Haret în ultimele zile, care contravine eforturilor constante făcute de minister şi de universitate de a aduce în cadrul legal funcţionarea acestei instituţii de învăţământ", se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.
Purtătorul de cuvânt al Universităţii Spiru Haret, Corneliu Toader, a declarat că instituţia de învăţământ superior va respecta legislaţia şi metodologia în vigoare atunci când va organiza sesiunea specială a examenului de licenţă, se arată pe forumul universităţii.
Vom respecta cu stricteţe legea. Vom prezenta pe site-ul universităţii toate amănuntele înainte de susţinerea examenului de licenţă”, a spus Toader.
Absolvenţii formelor de învăţământ ID şi FR ai Universităţii Spiru Haret (USH), care au participat la examenul de licenţă în sesiunile programate în anii 2008-2009, inclusiv februarie 2010, vor susţine un nou examen de licenţă, în perioada 15-30 septembrie, a anunţat conducerea universităţii pe site-ul acestei instituţii.
Sesiunea de licenţă pe care Universitatea spiru Haret din Bucureşti intenţionează să o organizeze în septembrie 2010 trebuie să îndeplinească dispoziţiile legale în vigoare şi să fie organizată conform prevederile Ordonanţei nr 10/2009 şi ale ordinului ministrului nr. 5.202/2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu